Jan de Jong

Jan de Jong

Co-founder Webpower Adria | CROP | DNA Croatia

Jan de Jong, Co-founder Webpower Adria | CROP | DNA Croatia

Jan de Jong preselio se iz Nizozemske u Hrvatsku 2006. godine sa svoje 22 godine, gdje je osnovao svoj prvi posao. Sa svojim korijenima u Nizozemskoj, ali sa svojim srcem i budućnošću u Hrvatskoj - Jan je snažno uvjeren da pozitivna promjena u Hrvatskoj neće proizaći iz politike već njezinih poduzetnika - i ponosan je član te uzbudljive zajednice.

Vjeruje da ono što uspješne pojedince odvaja od ostalih jest to što oni koji su uspješni ne odustaju kad vremena postanu teška. Odlučuje isprobati nove stvari i hodati neasfaltiranim cestama do novih terena - i to u zemlji koja mu je nekada bila strana.

Jan je 2006. godine osnovao tvrtku M + Group iz koje je izašao 2016. godine. Danas M + Group ima preko 7.000 zaposlenih i uvrštenje na Zagrebačku burzu. Jan je 2016. osnovao Webpower Adria, vodeću tvrtku u regiji specijaliziranu za marketing putem e-pošte i marketinšku automatizaciju. Jan je 2020. godine pokrenuo uvođenje digitalne nomadske vize u Hrvatskoj napisavši otvoreno pismo premijeru Plenkoviću na LinkedInu. Njegova je inicijativa rezultirala promjenom nekoliko zakona u Hrvatskoj, čime je Hrvatska postala prva zemlja na svijetu koja je službeno pozdravila digitalne nomade dajući im 12-mjesečnu dozvolu boravka. Jan je 2020. godine osnovao tvrtku Crop. Kroz ovu tvrtku Jan želi donijeti nizozemske poljoprivredne plastenike visoke tehnologije u Hrvatsku, omogućujući cjelogodišnju proizvodnju povrća. Misija Cropa je učiniti Hrvatsku manje ovisnom o uvozu hrane i u konačnici pomoći joj da se Hrvatska ponovno pretvori u državu izvoznicu hrane, kao što je nekad bila.

  •     

Kompanija

Jan de Jong

Program

  • 9:10-9:35
  • #LivingTheCroatianDream